Bæredygtige oliepastelkridt


Elsker du at male, skabe nye udtryk, eksperimentere med farver, finde nye stoflige overflader, blande transparent med opakte, sætte tykke lag op mod tynde, kombinere teknikker og lege med materialernes egenskaber?
Så åbner vi mulighederne for, at du kan arbejde med spændende teknikker på mange forskellige overflader. Med vores nye oliepasteller kan du male på lærred, voksdug, karduspapir, gulvpap, akvarel- og pastelpapir, krydsfiner, MDF plader og meget mere….

Du kan skubbe farverne ind i hinanden, gnide, skrabe, smelte, ridse og skabe spændende effekter for eksempel i kombination med akvarel, akryl eller tørpastel. Du kan blande farverne direkte på overfladen, trække dem ud med lidt olie eller varme dem med en hårtørrer.

Oliepastellerne har en skarp form der muliggør skarpe strøg, men konsistensen er blød og cremet og farverne nøje afstemt – ikke kun den enkelte farve, men også farvernes indbyrdes kontraster og kombinatorik. Afdæmpede mørke jordfarver sat op mod lyse eller mere farvestærke kulører. Kolde og varme, lyse og mørke – alle med den stoflighed og dybde der kendetegner oliekridt.

Oliepastellerne anvendes af professionelle kunstnere, arkitekter, studerende, designere, men kan selvfølgelig anvendes af alle med interesse for maleri, kunst og bæredygtighed.

Vi fremstiller alle vores oliepastelkridt i hånden, smelter naturlige vokstyper og blander med pigmenter, jernoxyder og økologisk olie fra Stevns. De naturlige pigmenter har forskellige egenskaber og derfor vil nogle oliepasteller være dækkende, mens andre kan være mere transparente (nøjagtig som det er tilfælde med oliemaling). Den varme masse hældes i forme og de færdige oliepasteller tages op, når de er afkølet. Vi laver selv vores forme og der kan derfor være små afvigelser i oliekridtenes størrelse og form.

Vi tror på det enkle og naturlige – ingen plast, ingen konserveringsmidler, ingen sikkativer og ingen farver der indeholder tungmetaller.

Vores Nyhedsbrev

Ønsker du tips og inspiration til det kunstneriske arbejde med
vores produkter og besked ved lancering af nye produkter,
kan du tilmelde dig Chalk Copenhagens nyhedsbrev her. 

Select your currency
DKK Dansk krone
EUR Euro